Falda ay yıldız görmek çoğunlukla devlet ile ilgili işlerde çok güzel gelişmelere işaret etmektedir. Fal sahibi devlette çalışıyorsa terfi edecek etrafında saygı görecek ya da devlet ile ilgili yeni bir işe başlamışsa çok hayırlı bir iş hayatı olacaktır. Davası olan davasını kazanacak, devletle ilgili bir işi olanın yolu açılacak, öğrenciyse derslerinde üstün başarılar gösterecek, mal mülk edinmek isteyen maddi anlamda hayırlı yollardan bu kazancını arttıracak, bekarsa hayırlı bir kısmetle tanışacaktır. Fal sahibinin durumuna göre bu süreçte çok büyük zaferler ve kazanımlar elde edeceğine yorumlanmaktadır.

Falda ay yıldız görmek aynı zamanda yolculuğa çıkmak olarak yorumlanmaktadır. Memleketinde yaşıyorsa iş veya tatil amaçlı yurt içinde ya da yurt dışında yolculuk yapacağına eğer memleketinde değilse ve yakınlarından ayrı ise kısa zamanda hasret gidermek amacıyla memleketine yolculuk yapacağına ya da onların ziyarete geleceğine de işaret etmektedir. Bu durum hasretlerinizin sona ermesini ve kafanızın rahatlamasını sağlayacak daha mantıklı düşünmenize yardımcı olacaktır.

Falda ay yıldız görmek milli duygulara da işaret ettiğinden fal sahibinin kendisinin ya da varsa çocuğunun yeteneğine göre spor, sanat ya da bilim ile ilgili aktivitelere gönderebileceğine delalet eder. Gelecek zamanlarda milli duyguları kabartacak derecede yurt içinde ve yurt dışında birçok başarı elde edeceği şeklinde yorumlanmaktadır. Kısacası sıkıntılı ve zorluklarla dolu günler bitmiş ve artık her alanda elini neye atsa şans, bolluk ve bereket fal sahibinden yana olacaktır.