Falda kuru kafa görmek, çevrede bulunan kötü insanlara delalet edilmektedir. Fal bakan kişilerin dediğine göre, falında kuru kafa çıkan insanlar, arkadaş çevrelerine karşı dikkatli olmalıdırlar.  Arkadaş çevreleri içerisinde yer alan, kötü niyetli insanlar, kötülük yapmak için gün kollamaktadır. Bu yüzden falınızda kuru kafa figürü çıktıysa, söz konusu insanları tespit etmeniz ve aranıza mesafe koymanız gerekmektedir. Eğer bu mesafeyi şimdiden ayarlayamazsanız, bu insanlar tarafından zarar görerek üzülebilirsiniz demektir.

Bir başka kahve falı yorumcusu ise; kahve falında çıkan kuru kafa sembolünü iş hayatında rekabete atılmak olarak yorumlamaktadır. Eğer çalışan bir kişiyseniz ve falınızda kuru kafa sembolü çıktıysa, bunun anlamı ise; çalıştığı kişilerden bazılarının kendisiyle hem arkadaşlık ilişkisi içerisinde olduğu hem de rakibi olduğunu bilmenizde fayda vardır. Aynı zamanda, söz konusu kişiler kendi çıkarları mevzu bahis edildiği zaman, sizi yarı yolda bırakarak arkalarını döneceklerdir. Bu yüzden bu durumun bilincinde olmanız ve söz konusu kişilere dikkatli yaklaşmanız gerekmektedir. Bu sembollerin anlamlarından bir tanesi de yoğun duygular yaşayacağınız bir döneme işaret etmektedir. Falında kuru kafa sembolü çıkan bir kimse, yakın zamanda; üzgün, heyecanlı, mutlu ruh halleri yaşamaya başlayacaktır. Fakat bu yaşananlar geçici bir dönemdir. Bu yüzden sakin olup, bu günleri en az hasar alacak şekilde atlatmaya çalışmanızda da büyük fayda vardır.

Fal tabağında kuru kafa sembolünün çıkması, yaptığınız işlerin oldukça zor olduğunu ve üstünüzdeki sorumluluğun size fazla geleceğine yorumlanmaktadır. Falda çıkan kurukafa sembolünün diğer figürlerle birleşmesi durumunda ise; etrafınızda kötü insanların olduğuna delalet edilmektedir. Aynı zamanda söz konusu insanların, siz hissetmeden arkanızdan iş çevirebilecek potansiyele sahip olduğu da söylenmektedir. Bu nedenle bu insanları fark ettiğiniz an hayatınızdan uzaklaştırmanız da fayda vardır. Ayrıca gideceğiniz sosyal ortamlarda da kendinize çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sembolün bir diğer anlamı ise, hayatınızın oldukça hareketli bir hale geleceğine de yorumlanmaktadır. Aynı zamanda bu figür, yaşadığınız zor olaylar karşısında ne yapacağınızı bilemeyeceğinize yorumlanmaktadır.

Kahve fincanında kuru kafa figürü, size karşı kötü duygular içerisinde olan bir takım insanı simgelemektedir. Özellikle de iş hayatınızda ya da sosyal hayatınızda sizi zarara uğratarak mağlup etmek isteyen bir takım insana da yorumlanmaktadır. Hatta bu insanlarla karşı karşıya gelerek, çaba vermek zorunda kalmanız da mümkündür. Bu figürün bir başka anlamı ise; yakın olduğunuz bir kimsenin, size haber vermeden karanlık işler peşinde koşacağına da yorumlanmaktadır. Bir başka falcı ise, kuru kafa figürünü, fal sahibinin bazı endişelerle ve tedirginliklerle karşı kalacağınızı ve bu tarz olayların vuku bularak bir süreliğine de olsa tadınızı kaçırarak keyfinizi bozacağına yorumlanmaktadır.