Birçok kaynakta yer alan bilgiyi sizinle de paylaşmak istiyoruz… Ta-rosh kökenli bir sözcük ve anlamı da Kral Yolu şeklinde karşımıza çıkıyor. Eski Mısır’da Maji Tanrısı olarak anılan Thoth’un tüm gizemli ve gizli bilgilerinin saklandığı kitap olarak da tanımlamak mümkündür ve yine birçok kaynakta Tarot tanımlamasını bu şekilde görebiliyoruz. Bir başka tanımlama ise Rota’dan üretilen gizli şifreler ve anagramlar olarak karşımıza çıkıyor. Çark sembolü ise aslında her şeyi özetliyor ve doğumdan ölüme kadar olan sürecin bir çark olduğu tanımlanıyor.

Tarot için bazı kaynaklar fal tanımlaması yaparken bazı kaynaklar ise Tarot’un asla bir fal olmadığını ve tümüyle bir felsefe olduğunu dile getiriyor. Hemen her şey ile fal bakabilmek mümkün ve bu da Tarot’u bir adım öne taşıyan detaylardan bir tanesidir. Tarot Falında en büyük yardımcımız özel kartlar olacaktır ancak fal baktıran kişinin değerli eşyaları, ortamdaki mumlar ve hatta eşyaların dizilişi bile falın sürecini etkileyebilecek unsurlardan bazılarıdır. Tarot Falı, kapsamlı bir fal baktırma eylemidir.

Bir diğer yazımızda Tarot kartlarına da değineceğiz ve sembollerin neyi ifade ettiğini de sizinle paylaşacağız. Kısa kısa da olsa Tarot geçmişini sizinle paylaştık ve şimdi dilerseniz detayları da hep birlikte incelemeye çalışalım…

Tarot Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Tarot Falı, gerçek bir hikayeler bütünüdür ve tek kart seçip geleceğe dair fikir edineyim gibi bir lüksünüz yoktur. Bu hikayeler bütününde tek kart sizlere herhangi bir şekilde doğru bilgi vermeyecektir ve zaten tarot falı da bu şekilde bakılmaz.
  • Tarot falında en gizemli nokta ise kalan son karttır. Buradaki ilginç bir detayı da sizinle paylaşmak istiyoruz. Fal baktıran kişi eğer isterse bu kartı açtırmayabilir çünkü son kart kehanet kartı olarak tanımlanıyor ve karşınıza olumsuz şeyler de çıkabiliyor. Son kart elbette tüm falı etkilemez ancak bu sürecin en değerli ve en heyecanlı anlarından bir tanesi olarak lanse ediliyor ve bu şekilde kabul ediliyor.
  • Tarot Falı bildiğiniz gibi belli başlı kartlar aracılığı ile bakılıyor. Fal baktıran kişinin kartlara dokunmasında herhangi bir sakınca yoktur ve tam aksine bazı falcılar bunun çok daha doğru olacağını ifade ediyor. Karşılıklı bir enerji alış verişi ve geçişi durumu söz konusudur ve kartlara dokunduğunuz takdirde bu süreç daha etkili ve kusursuz olacaktır.
  • Kartları iyi bilmek ve semboller hakkında da detaylı bir şekilde fikir sahibi olmak gerekiyor. Tarot Falı, hislerin yoğun bir şekilde ortaya konulduğu ve yorumlandığı fal türlerinden bir tanesidir. Sezgi ve imajinasyon, en önemli iki detay olarak karşımıza çıkıyor ve tarot falı bakacak olan kişinin de bu konuda tecrübe sahibi olması gerekiyor.
  • Tarot Falını ilgi çekici ve gizemli hale getiren bir diğer detay ise mistik yan elementlerden yardım alabiliyor olmanızdır. Bazılarınıza bu durum saçma ya da mantıksız gelebilir ancak Tarot Falının böyle bir gücü var ve profesyonel falcılar da bunu kabul etmiş durumda. Masa örtüsünün rengi, mumlar, aydınlatma ve fal baktıran kişinin değerli bir eşyası da yine fal bakma eylemi esnasında yardım alınabilecek unsurlardan bir tanesidir. Bu tür detaylar sıranda bir insan için önemsiz gibi görünse de Tarot Falı bakan ve baktıran kişiler için büyük anlam ve önem taşıyor. Bu eşyalardan yardım almak ve falı bu eşyalara göre yönlendirmek de kimi zaman mümkün olacaktır.