Kahve falında görülen saman yığını kişinin yatırım yapacağı anlamına gelir. Bunun için kahve falında saman görmek kazançlı yatırım yapılarak maddi açıdan daha da refah bir yaşamın kapılarını aralamaya delalet ediyor. Kahve falında görülen saman eğer kahve fincanının dibinde ise söz konusu yatırımın misliyle kazandırarak yatırımcısına geri döneceğine işaret eder. Eğer fincanın ortalarında bir yerdeyse kişiyi bekleyen başka yatırım fırsatlarının da yer aldığına delalet ediyor.

Kahve falında görülen saman yığınlarının kahve fincanının ortasında ya da dibinde görülmesine bağlı olarak kahve falında saman görmek yatırımdan elde edilecek kazanç mislini ortaya koymaktadır. Bu yönüyle bireyin yaptığı yatırımların kendisine dönüş sürecine ilişkin yanıt verir.

Kahve falından hareketle bireyin maddi açıdan güzel günlerle karşı karşıya kalacağına ve maddi zenginlikler içerisine gireceğine işaret etmektedir. Yeni yatırım fırsatlarını da değerlendirirse işini büyüterek bol kazanç sahibi bir kişi olunacağına delalet eden bir kahve falıdır. Özellikle saman yığını haline gelmiş şekilde fincanın ortasında görülmesi kahve falında saman görmek açısından misliyle kazanç getirecek yatırıma delalet eder. Bu da daha çok kazanç sağlamak adına bireyin mutlaka yeni yatırım kaynaklarını yakından incelemesi ve de bunları tamamen gözden geçirmesi gerektiğinin de altını çizer. Yatırım kaynaklarındaki bu fırsatlar sayesinde kişinin maddi anlamda çokça kazanç sağlayacağına işaret kabul edilen kahve falı arasında yer alır.