Kahve falları, içlerince ya da tabaklarında kendini gösteren semboller üzerinden yorumlanmaktadır. Görünen semboller hakkında yapılan yorumlar ise gerçek hayattaki karşılıklarına göre yapılmaktadır. Falda kelebek görmek de hayvanın özelliklerine göre yapılan yorumlama türlerinden biridir. Kelebekler denince akla ilk olarak hayvanların sadece birkaç gün olan ömürleri gelmektedir. Bundan dolayı falda kelebek çıkması bir mutluluk yakalanmasına işaret etmektedir. Ancak yakalanan mutluluk oldukça kısa sürecektir.

Falında kelebek çıkan kişilerin kısa süre içerisinde farklı haberler alacakları söylenmektedir. Ancak bu haberler bireyleri ne kadar mutlu ederse etsin uzun süreli devam etmeyecektir. Bu neden yüzünden falda kelebek çıkmasından sonra belli dönem bireylerin kendilerini tutmaları istenmektedir. Böylece yaşanan olaylara haddinden fazla sevinip sonrasında gerçekleşecek hayal kırıklığının büyük olmasının önüne geçilebilmektedir. Bunun yanı sıra bireylerin görecekleri zararın maddi olacağına dair herhangi bir yorum bulunmamaktadır. Ancak manevi anlamda yıkılan fal sahipleri hayatlarına adapte olmakta zorlanacakları için dolaylı yoldan da olsa maddi zarar yaşamak ihtimali kendini gösterebilmektedir.

Kahve Falındaki Kelebeğin Anlamı

Kelebek hakkında bilinen bir diğer etmen ise baharın müjdecisi oldukları yönündedir. Bu neden yüzünden kahve falında kelebek görmek pek çok falcı tarafından yeni bir aşk olarak da yorumlanmaktadır. Ancak bilindiği üzere kelebek oldukça narin bir hayvandır. Üstelik yakalanıp elde edilmesi, ona zarar vermeden neredeyse imkânsızdır. Bu da, fal sahiplerinin yaşayacakları aşklın hiç de kolay olmayacağını göstermektedir. Lakin gereken sabrın gösterilmesinden sonra istenen aşk yaşanabilmektedir.

Falda çıkan kelebek farklı türlerde de aşka yorumlanabilmektedir. Bilindiği üzere pek çok kelebek doğal güzellikleri ile kendilerine hayran bırakmaktadır. Fal sahipleri bu neden yüzünden yeni tanıştıkları karşı cinslere karşın dikkatli olmalıdır. Çünkü falda kendini gösteren kelebekler bu alanda bir uyarı da olabilmektedir. Fal sahipleri, güzellikleri ile onları kandırmak isteyen kişilere karşı uyarılmaktadır. Böylece bireyler kısa süre içerisinde aşka düşerek sonrasında yalnız kalmaya karşın önemlerini alabilmektedir. Sayılanların yanı sıra kelebeklerin yanında farklı simgelerin olması ya da birden fazla sayıda kelebeğin falda görülmesi anlamların değişmesine yol açabilmektedir.