Falda semazen görmek, bolluk ve bereketin işareti olduğu gibi, fal sahibinin huzura ereceğine ve manevi yönden büyük bir rahatlığa kavuşacağı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda kişinin hayatında olumlu ve güzel gelişmelerin yaşayacağına dair bir işarettir. Hayatta kötü giden şeylerin düzeleceğini, sabır edilmesi gerektiğini bildirir.

Falda semazen çıkması, okul ya da iş hayatında büyük başarılar elde edileceği ve mutlu bir evliliğin gerçekleşeceği olarak da yorumlanmaktadır. Fal sahibinin vicdanlı biri olduğunu, iyi niyetini suistimal eden kişilerin farkında olmadığını göstermektedir. Aşk hayatında daha sabırlı olunması gerekliliğini, yaşanan olumsuzluklara daha hoşgörülü yaklaşılmasını işaret etmektedir.

Aynı zamanda fal sahibinin gelir ve giderlerini düzenli olarak takip etmediğini, bütün hesaplarını yeniden gözden geçirmesi gerektiği şeklinde de yorumlanmaktadır. İş hayatında olumlu gelişmelerin yaşanacağını, kariyerin hızla yükseleceğini ve zekâ olarak herkesin hayranlığının kazanılacağını da haber vermektedir.

Falda dönen semazen görmek, eskiler ile yaşamanın gereksiz olduğuna, bunun fal sahibine hiç bir şey kazandırmadığına dair bir uyarı olmaktadır. Bunu yapan kişinin etrafında olup bitenlerin farkında olmadığına, bu tutumun onu seven insanları incittiğini göstermektedir. Falda dönen semazen çıkması, eskilerde kalmış bir insandan telefon alınacağına ve bundan büyük bir mutluluk duyulacağına da işaret etmektedir. Dönen semazen görmenin bir diğer anlamı ise, fal sahibine yakın zamanda büyük bir miras kalacağı ya da şans oyunlarından yüklü miktarlarda paralar kazanacağı olarak da yorumlanmaktadır.

Falda semazen kıyafeti görmek, rahat ve huzurlu bir hayat sürüleceğine delalet etmektedir. Çok güzel bir eve taşınılacağına, insanları şaşırtacak kararlar alınacağı anlamını taşımaktadır. Çözülmemiş olan problemlerin çözümü için, fal sahibinin elinden geleni yapması durumunda, çok güzel sonuçlar elde edileceğini de haber vermektedir.

Falda kadın semazen görmek, fal sahibinin yakın zamanda makam sahibi olacağına, başarılı işler ortaya koyacağına işaret etmektedir. Falda kadın semazen görmek, aynı zamanda o ana kadar yapılan bütün işlerin ve bu işlere verilen emeklerin karşılığının çok güzel bir şekilde alınacağına alamet olmaktadır. Fal sahibinin şansının açılacağını, belalı olan bir takım olaylardan kurtulacağını göstermektedir.

Falda semazen resmi görmek en yakın zamanda büyük bir servete sahip olunacağını, üzüntülerin biteceğini, iyi insanlarla arkadaşlıkların kurulacağını ve iş hayatında büyük atılımlar yapılacağını göstermektedir. Aynı zamanda falda semazen resmi görmek, yaşanan kötü olayların geçeceğine, hayallerin gerçekleşeceğine, rahat bir hayat sürüleceğine de delalet etmektedir.

Falda evde semazen olduğunu görmek, maddi olarak fal sahibinin refahının, huzurun yerinde olacağını, yabancı insanlarla çok başarılı işler yapılacağını, kendi işini kuracağını, iyi kazançlar elde edeceğini ve çok önemli konumlara geleceğini haber vermektedir.