Falda isim çıkması, fal sahibinin yakın zamanda hayatına girecek birini gösterir. Bu kişi, fal sahibiyle tanışmak için can atan, ona yakın olmak ve tanımak isteyen biridir. Fal baktıran kişiye karşı derin duyguları olan bu kişinin, bir türlü cesaret edemediği ve henüz zamanının gelmediğini fakat yakında tanışacaklarını anlatır. Falına bakılan kişinin de, ilk başta her ne kadar tereddüt etse de bu kişiyi bir şekilde hayatına alacağı öngörülür. Falda ismi çıkan kişi, sizi sürprizler ve yeniliklerle gelir. Bu sebeple fal sahibi, hayatına alırken korkmamalıdır.

Falda ismi çıkan kişi ile fal sahibinin, vakti geldiğinde kaderlerinin kesişeceğini anlatmaktadır. Eğer bu isim, fal baktıranın hali hazırda tanıdığı birisi ise, o kişiyle yaşayacağı önemli olayların olduğuna işarettir. Kişinin, tanıdığı bu insan ile ilişkisinde kendisini huzursuz eden durumların kısa zamanda çözüleceğine inanılır. İsmi çıkan kişinin, fal sahibine hayrı dokunacağını gösterir.

Fincanın dibinde isim görmek, bazı usta yorumculara göre falda çıkan isim gibi yorumlanmaz. Eğer telvelerin içinde bir isim çıkarsa, bu pek iyiye işaret değildir. Fal sahibi, burada çıkan isimden bir anca önce uzaklaşmalıdır ve o kişiden gelecek olan tehlikelere karşı kendini hazırlamalıdır. Fincan dibinde görülen isim, bu kişiye karşı fal sahibine yapılan bir uyarıdır.

Falda kardeşinin isminin çıkması, fal sahibinin kardeşiyle arasındaki kırgınların bitip barış sağlanacağına işaret eder. Eğer ismi çıkan kardeş zor durumdaysa, sıkıntılarından kurtulacağı, çözüm bulacağı ve iyi günler göreceği öngörülür. İsmi çıkan kardeş, büyük başarılara imza atacak ve maddi kazançlar elde edecektir. Fakat bunun için bir süre daha sebat etmesi gerekmektedir. Sahip olduğu mal varlıklarına yenilerini ekleyecek ve döktüğü alın terinin karşılığını alacaktır.

Kahve falında kendi isminin çıkması, fal baktıranın büyük kayıplar ve sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna, kendisine ve çevresine olan güvenini kaybedeceğine, gelirinin tükenip işlerinin bozulacağına bir işarettir. Fakat fal sahibi kişi, uzun bir sabırlı bekleyiş ve azimle mücadele ederse durumu tersine çevirebilecektir. Kısa sürede insanların dikkatini çekecek büyük işlere imza atabilir, eskisine göre çok fazla gelir kaynağı elde edebilir, başarılarına yenilerini ekleyebilir.

Kahve falında sevdiğinin isminin çıkması, fal sahibinin geçireceği kötü zamanlara ve zarar edeceğine, mutluluğundan olacağına işaret etmektir. Geçim sıkıntısı ve ardından ruhsal sıkıntılar yaşayacaktır. Fal baktıran bekârsa, bu sıkıntılardan onu kurtaracak bir eş adayıyla tanışacağına ve ondan sürekli yardım göreceğine alamet etmektedir.

Falda eski sevgilinin ismini görmek, fal sahibine uyarıdır. Kendini düşünmez ve düzenini bozarsa, eski kötü günlerin tekrar geleceğinin habercisidir.