Falda deniz görmek, falcılar tarafından genel olarak güzel anlamlara yorulmaktadır.  Kişinin şu anda vereceği mücadelesinden vazgeçmemesi durumunda vermiş olduğu emeklerin karşılığını alacağına da işaret eden deniz figürü, fal sahibini üzen konulardan da kurtulacağına ve hayırlı bir kısmet ile karşılaşacağına da yorumlanmaktadır. Falda çıkan deniz figürü, aşk hayatında yaşanacak olayların da habercisi olmuştur. Fal yorumcularına göre bu figür, aşk yaşadığınız kişinin, sizi el üstünde tutacağına ve çok mutlu edeceğine yorumlanmaktadır. Aynı zamanda bu kişinin, hayatınızdaki bütün sevinçlerinizde, üzüntülerinizde, korkularınızda da sizin yanınızda olacağına ve her daim sizin heyecanlanmanızı sağlayacak sürprizler yaprak, kendinizi çok değerli hissetmenize de yardımcı olacağına yorumlanmaktadır. Eğer bekar bir kişiyseniz ve falınızda deniz figürü çıktıysa, aşk hayatınızda bomba gibi gelişmeler yaşanacağına da yorumlanır. Ayrıca, geçmiş aşk hayatında üzüntülerle karşılaşmış bir kişiyseniz, şimdi yaşayacağınız ilişkinin sizi mutlu edeceğine ve hayatınızın tamamen değişeceğine, hayatınıza alacağınız kişinin son derece romantik ve düşünceli, anlayışlı bir insan olduğuna da yorumlanmaktadır.

Falda deniz atı görmek yakın zamanda yaşanacak olan güzel gelişmelerin ve bu gelişmeler ardından da yaşayacağınız müjdelerin bir habercisidir. Falcılar, kahve falında denizle ilgili çıkan birçok figürü hayırlara ve güzel günlere yormaktadır. Falda çıkan deniz atının anlamlarından bir tanesi de kısa süre içerisinde çok mutlu olacağınız bir haber alacağınıza delalettir. Bu figürü yorumlayan falcılardan bazıları da bu sembolün anlamını çalıştığınız yerde yükseleceğinize ya da yaptığınız bir iş var ise; bu işin size getirisinin fazla olacağına işaret etmektedir. Eğer falınızda deniz atı figürü çıktıysa, başarı size çok yakın demektir. Aynı zamanda, herhangi bir karamsarlık içine düşmezseniz, en kısa süre içerisinde istediğiniz fırsatların elde edileceği de falcılar tarafından söylenmektedir.

Falda deniz anası görmek, genel anlamda maddi kazançlar ile ilgili yorumlanmaktadır. Bu sembol yarım bıraktığınız işleri bitireceğinize ve maddi açıdan da elinizin oldukça rahatlayarak feraha kavuşacağınıza işaret eden bir semboldür. Aynı zamanda falda çıkan deniz anası figürü, eğer herhangi bir borcunuz varsa, söz konusu borcunuzu kapatacak kadar parayı kısa sürede kazanacağına da yorumlanmaktadır. Bir başka fal yorumcusuna göre ise; falda deniz anası görmek, çekilen sıkıntılı günlerin ardından oldukça rahat bir hayata kavuşacağınıza ve çok mutlu olacağınıza da yorumlanmaktadır. Aynı zamanda, her kimin falında deniz anası figürü çıktıysa uğurunuzun git gide artış göstereceğinize ve var olan kısmetlerinizin bollaşacağı anlamına gelmektedir. Eğer evli bir kişiyseniz, eşinizle olan problemleriniz kısa süre içerisinde çözülecek ve aileniz huzuruna yeniden kavuşacaktır. Bir başka falcı ise; deniz anasını maddi sıkıntılara yorar. Fakat bu sıkıntıların kısa sürede düzelerek, ailenin güveninin boşa çıkmayacağını söyler.