Tarot ve astroloji, birlikte ele alındığında ve değerlendirildiğinde ortaya çok daha kusursuz bir iş çıkıyor. Birbirine bağlı olan iki farklı yöntemin mükemmel uyumu olarak nitelendirmek de mümkündür ve birçok kişi de bizimle aynı düşünceye sahiptir. Her iki felsefenin ortak noktaları var ve aslında bu ortak noktalar sayesinde daha uyumlu bir hal aldıklarını da belirtmek gerekiyor. Her iki felsefenin ortak bir amacı var ve bu amaca baktığımızda insanlara gelecek hakkında fikir ve bilgi vermek adına çaba harcadıklarını ve bunun için de astral dünyadan yardım aldıklarını görebiliyoruz. Astrolojiye baktığımızda gezegenlerin yanı sıra onların bulunduğu konuma ve insanlara nasıl etki ettiğini inceliyor, Tarot ise Zodyak işaretlerini ele alarak bir değerlendirme yapıyor ve astral dünyaya bir adım daha yaklaşıyor. Bu iki felsefe bir araya geldiği takdirde ortaya daha kusursuz ve daha güçlü bir çalışma çıkıyor.

Astroloji ve Tarot Birlikte Çok Daha Güzel

Tarot ve astrolojiyi bir arada ele almak ve kullanmak kesinlikle çok daha doğru olacaktır ve bu sayede yorumcuların da önü açılıyor ve değerlendirmelerini daha rahat ve daha sağlıklı bir şekilde yapma şansı elde ediyorlar. Astroloji, Tarot falında kullanılan kartların değerlendirilmesinde çok önemli bir yere sahiptir ve bu anlamda güçlü bir bağdan bahsetmek de mümkündür. Birbirlerine derin bir bağ ile tutunmuş olan iki farklı daldan bahsediyoruz ve bir arada oldukları takdirde çok daha kusursuz bir hal alıyorlar.

Tarot ve Astroloji Arasındaki Farklar Nelerdir?

Astroloji, matematiksel hesaplar ile birlikte yönlendirilebilen bir süreci de beraberinde getiriyor ve bu durum insanların astrolojiye olan güvenini de arttırıyor. Tarot ise daha çok yorumcuların ve kartların şekillendirdiği bir eylemdir ve insanların güvenmesi de astrolojiye kıyasla daha zor ve sıkıntılı bir hal alabiliyor. Aralarındaki en büyük fark budur ve Astrolojinin Matematik ile ilişkilendiriliyor olması önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Tarot Kartları ve Burçlar

  • Koç burcuna baktığımızda sadakatin sembolü olan Kral Kartı ile karşı karşıya geliyoruz.
  • Boğa burcu ise gerçekliği bir adım öne taşıyan ve bilgiyi ifade eden Aziz Kartı ile karşımıza çıkıyor.
  • İkizler burcu ise gerçek bir kararsızlık burcudur. Aşıklar Kartı ile sembolize edilir çünkü İkizler burcu her şeyin tadına bakmak ve denemek ister. Bu konuda her zaman için cesur davranır.
  • Yengeç burcu ise çatışmaları beraberinde getiriyor ve Savaş Arabası Kartı ile karşımıza çıkıyor.
  • Aslan burcu kartı ise güç kartı olarak biliniyor.
  • Ermiş kartının karşılığı ise bizleri Başak burcuna işaret ediyor.
  • Adalet kartına baktığımızda ise Terazi burcunu görebiliyoruz. Terazi için adalet ve denge her zaman için önceliklidir.
  • Ölüm Kartına karşılık gelen burcumuz ise Akrep. Akrepler her zaman için tehlikelidir ve onlarla iletişim halinde iseniz temkinli olmanızda fayda var.
  • Yay burcu ise denge kartı ile karşımıza çıkıyor.
  • Oğlak burcuna baktığımızda ise güven duygusunu güçlü bir şekilde temsil eden ve insanlara iyi niyeti bir yaklaşım sergileyen karakteri görebiliyoruz. Şeytan Kartı her ne kadar anlamsız gibi görünse de olumlu bir sembol olarak kabul ediliyor.
  • Yıldız kartı ise Kova burcunun kartıdır ve iyilik ile birlikte odaklanmayı sembolize ediyor.
  • Balık burcu Ay kartı ile sembolize ediliyor. Değişken ruh hali, Balık burcunun en çarpıcı özelliklerinden bir tanesidir.