Falda zincir görmek, birçok fal yorumcusu tarafından çeşitli anlamlara yorulmaktadır. Bu figürün en yaygın anlamlarından bir tanesi ise; fal sahibinin geçici fakat birtakım sorunlar yaşayacağınıza delalet etmektedir. Fakat söz konusu problemlerin, gelip geçeceğine ve kişinin bu sorunları da çok fazla kafasına takmaması gerektiği de söylenmektedir. Çoğu fal yorumcusu, falda zincir görülen kişinin, eğer herhangi bir yerde çalışıyorsa, iş hayatında problemler yaşayacağını söylemektedir. İş yerinde yaşanan problemler, kişinin canını sıkıyor olsa da moralini bozmasına ve bu sorunları takıntı haline getirmesine gerek yoktur. Falda çıkan zincirin, bir diğer anlamı ise; hastalıklara yorulmaktadır. Her kimin falında zincir görüldüyse, fal sahibi bazı hastalıklarla karşı karşıya gelebilir. Fakat yaşadığı hastalık, kişiye fazla sorun yaşatmayacak ve gelip geçici olacaktır.

Bazı fal yorumcuları ise; falda çıkan zincirin haksızlığa uğramak olduğunu da söylemektedir. Bu yorumcuların söylediğine göre, haksızlık ve adaletsiz karşısında uzun bir süre uğraşacaksınız demektir. Bu uğraşınız size biraz geç sonuç getirecek ve sizi oldukça yıpratacaktır. Fakat yolunuzdan dönmezseniz, söz konusu adaletsizliği çözerek feraha ulaşacaksınız demektir. Bu yüzden, falınızda zincir figürü çıktıysa daha dirayetli, güçlü, sabırlı bir tavır izlemeniz gerekmektedir

Falda gümüş zincir görmek, kahve falı yorumcuları tarafından bağlılıklara yorulmaktadır. Bu kişilere göre, falda görülen gümüş zincir figürü, herhangi birisiyle olan bağınızın daha da güçleneceğine ve kopmayacak bir hale geleceğine yorumlanmaktadır. Aynı zamanda falda çıkan gümüş zincir figürü, falın neresinde ve etrafında neler olduğuna göre de yorumlanan bir figürdür. Falda başka hangi şekillerin olduğuna göre, fal sahibinin, ailesiyle, dostlarıyla, sevgilisiyle, arkadaşlarıyla, iş ilişkileriyle arasındaki bağların da kuvvetleneceğine ve aralarında bir problem varsa bu sorunun çözülerek kişileri birbirine bağlayacağına da yorumlanmaktadır.

Falda altın zincir görmek, genel olarak kişiye verilen müjdelerin habercisi olmuştur. Birinin falında altın figürü çıktıysa, bu kişinin, kısmetinin, şansının, bahtının açılacağına ve kendisi için de oldukça büyük başarılar elde ederek mutlu bir hayat süreceğine yorulmaktadır. Aynı zamanda uğramak üzere olduğu çok büyük bir maddi ve manevi zararların aksine her zaman güzel olaylarla anılmakta olan isminin leke alacağına, hatta bazı koşullarda şu an bulunduğu ortamı terk etmesi gerekeceğine, samimi olduğu bir ahbabının fal sahibine karşı yapmış olduğu bir hatayı düzeltmek için çabalayacağına hem harcadığı çaba hem de para ile kalacağına hayatının her zaman mutlu ve güzel haberlerle devam edeceğine de rivayet edilmektedir. Bu figürün bir başka anlamları ise; insanların gözünde komik ve onur kırıcı bir pozisyona düşmesi nedeniyle çevreden uzaklaşacağına ya da uzun bir zaman bir işle uğraştıktan sonra oldukça zor bir işe gireceğine fakat akraba, dost, aile yardımları sayesinde çok büyük bir atılım yapacağına yorumlanmaktadır.