Falda terazi görmek, genel olarak adaleti, iyilikleri ve doğruları temsil etmektedir. Birçok falcı bu figürü, merhamet olarak da yorumlamaktadır. Her kimin falında terazi sembolü gözüktüyse, bu kişiye ilahi adalet geç olsa bile tecelli edecektir. Eğer haksızlığa uğramış bir kişiyseniz, hakkınızın yerde kalmayacağına ve hakkın yerini bulacağına emin olabilirsiniz. Kahve falında çıkan terazinin anlamlarından bir tanesi de beklemediğiniz bir anda uzak bir yerden bir haberinizin geleceğine ve bu haberi aldıktan sonra çok da mutlu olacağınızın habercidir. Aynı zamanda, sizin için önemli olan konular hakkında vereceğiniz kararlar, aile bireylerinizi de oldukça yakından ilgilendirecektir.  

Bir başka fal yorumcusu ise; bu sembolü arkadaşlarınız ile aranızda ki sırların ortaya çıkacağını ve birçok sorunun oluşacağına yorumlamaktadır. Fakat, düşmanlarınıza karşı, oldukça güçlü başarılar kazanacağınıza ve devam eden iş hayatınızda da her şeyin yolunda ilerleyeceğine yorulan bu figür, dürüstlüğünüzden ödün vermemeniz konusunda da sizi uyarmaktadır. Falda çıkan terazi figürünün bir diğer alamı ise; hayatınızda ki her şey yolunda ve güzel bir şekilde ilerlerken, sizin kötü alışkanlıklara sahip olacağınıza ve bazı arkadaşlarınızın sizi yönlendirmesiyle, hoş olmayan bir yola sapacağınıza da işarettir. Fal yorumcuları, söz konusu yolun size hem maddi hem de manevi anlamda oldukça büyük zararlar getireceğini de söylemektedir. Aynı zamanda terazi, aşk hayatınız varsa, eşinize ya da sevgilinize söylemediğiniz şeyleri söylemeniz gerektiğine de işaret olan bir semboldür.

Kahve fincanında terazi görmek, oldukça uzun bir süre boyunca askıda bıraktığınız işleri şimdilerde tekrar yapacağınıza ve sizi üzecek olan bir meseleyle karşı karşıya kalacağınıza, saklı kalmasını istediğiniz önemli bilgilerinizin ortaya çıkacağına, karşınıza gelecek olan zorluklara göğüs germek durumunda kalacağınıza ve bu sayede de iyi bir başarı elde edeceğinize, eğer kardeşiniz varsa ve aranız bozuksa onlar ile aranızdaki problemlerin çözüleceğine, işlerinin kısa süre içerisinde yoluna girerek düzelmeye başlayacağına, fal sahibi için uğur getiren başlangıçların yapılacağına, kişi için hayırlı başlangıçların yapılacağına da işaret edilmektedir.

Kahve tabağında terazi görmek, birilerinin sizin için dualar ettiğine işaret edilmektedir. Çevrenizde, sizin mutlu ve başarı yakalamanızı isteyen ve bu konu üzerine de çeşitli insanların olduğunu simgelen terazi figürü, ailenizden ya da varsa eşinizden alacağınız desteklerin şu anki hayatınızda size oldukça büyük ve olumlu bir etki kattığının da göstergesi olmuştur. Aynı zamanda bu figürün anlamlarından bir diğeri de başta aile büyükleriniz olmak üzere, değer gördüğünüz ve sizin için değerli olan, çeşitli arkadaşlarınızdan tavsiyeler alacağınıza da işaret etmektedir. Size verilen tavsiyeler sayesinde geleceğinizi şekillendireceğiniz anlamına gelen terazi figürünün bir diğer anlamı ise; ailede kırgınlıklarınızın varsa, kırgınlığın son bulmasına işarettir.