Kahve içildikten sonra bakılan fallar, telveler ile ortaya çıkan figürlerin yorumlanması şeklinde gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda pek çok farklı şekil kendini gösterebilmektedir. Falda at çıkması da anlaşılması kolay olan ve değişik yorumları bulunan semboller arasında bulunmaktadır. Ancak at, genel olarak işe yarayan güzel bir hayvan olduğu için fal yorumları da pozitif biçimde yapılmaktadır. yani falda at çıkmasının ekstrem semboller ile birlikte görülmediği halde negatif şekilde yorumlaması yapılmamaktadır.

Falda at görmek hakkında yapılan en genel yorumlar tahmin edildiği üzere murat üzerine yapılmaktadır. Ülkemizde “At murattır.” şeklinde genel bir inanış bulunmaktadır. Bu inanışın yanlış olduğunu söylemek doğru değildir. Çünkü fallarında at çıkan bireylerin yakın zamanda istedikleri aşka kavuştukları görülmektedir. Üstelik falda at çıkmasının yorumu diğer hayvanlarda olduğu gibi fal baktıranların cinsiyetlerine göre değişim göstermemektedir. Özellikle yeni bir aşk arayışında olan bireylerin fallarında görülen atlar, istedikleri ve hayal ettikleri aşka kısa süre içerisinde kavuşacaklarına delalet etmektedir.

Kahve Falında At Çıkması

Ancak at, sadece bekâr kişilerin fallarında çıkmamaktadır. Evli insanlar için kahve falında at görmek değişik yorumların yapılmasını sağlamaktadır. Evlilerin henüz bir çocukları yoksa ve bir çocuk istiyorlarsa yakın zamanda çocuk sahibi olacaklarına yönelik yorumlar yapılabilmektedir. Bunun yanı ailevi sorunları olan evli kimselerin fallarında at çıkması ise aile sorunlarının uzun sürmeden çözüme kavuşacağı ve huzurun yakın zamanda geleceğini göstermektedir. Görüldüğü üzere falda görülen at her daim pozitif olayların meydana gelmesi olarak yorumlanmaktadır. Kahve falında at çıkması farklı türlerde de görülebilmektedir. Pek çok fal içerisinde at bir bürün olarak görülmemektedir. Bazı insanların fincanlarında atın sadece baş kısmı yer almaktadır. Bu tip at sembollerinde de olumsuz yorumlar yapılmamaktadır. Ancak atların sadece kafalarının gözükmesi, aşk hayatını değil iş hayatını işaret etmektedir. Aynı şekilde okul hayatı olarak da yorumlanabilen at kafaları, aydınlık günleri vaat etmektedir. Bireylerin derslerinde ya da iş yerlerinde hedefledikleri başarıyı kısa süre içerisinde elde etmeleri de bu bağlamda kendini göstererek fal yorumları bitirilmektedir.