Falda akbaba görmek; gerçek hayatta saldırgan ve yırtıcı bir hayvan olmasından ötürü iyiye yorulmaz. Gelecek olan sıkıntıların ve belaların işaretidir. Fal baktıran kişinin hayatında yaşanacak olan olumsuzlukların ve bazı üzücü olayların varlığına dikkat çeker. Bu dönemde duyacaklarınız canınızı sıkacaktır, kötü haberler almaya karşı kendinizi hazırlamanız gerektiği konusunda bir uyarı taşır.

Usta yorumcular, falda akbaba gören kişinin uğursuzluklar, kısmetsizlikler ve sıkıntılar içerisinde olduğuna inanır. Yıldızı parlamayan ve şanssızlıklar yaşayan bu kişinin ruh sağlığı da kötü etkilenir.

Fal baktıran kişinin tembel, sorumsuz ve aykırı bir yapıya sahip olduğuna bu sebeple de çevresindeki insanlarla sürekli sorunlar ve tartışmalar yaşadığına işaret eder. Fal baktıran kişi, etrafındaki insanlar tarafından sevilmeyen ve onaylanmayan bir insandır.

Kahve falında akbaba görmek, kötü şansa işaret eder. Fal sahibinin başına gelecek olan bu olumsuzlukları atlayabilmesi için sabırlı olması gerekmektedir. Eğer rakipleriniz varsa mücadele etmekte zorlanabilir hatta rakiplerinize yenilebilirsiniz. İş ve özel hayatınızda gerginlikler yaşanabilir. Fal baktıran kişinin çabaları boşa çıkabilir, yeterli gelmeyebilir.

Fal baktıran kişinin hayatında kayıplar ve başarısızlıklar olacaktır.

Kahve fincanında akbaba çıkması, fal sahibinin iş arayışında ise bir müddet daha bekleyeceği, çalışıyor ise iş yerinde rekabetin kızışacağı bir döneme gireceğini gösterir. Eğer fal baktıran kişi öğrenciyse, sınav sonuçları beklediği kadar iyi gelmeyebilir. Kendisini başarısızlığa uğramaya karşı hazırlamalı hatta özellikle bu dönem daha sıkı çalışması gereklidir.

Falda çıkan akbabanın etrafının aydınlık olması, girmiş olduğunuz bir mücadelenin sonucunda kazançlı ayrılacaksınız demektir. Yaptığınız iş ne olursa olsun, zorlanarak fakat karlı çıkacağınız anlamına gelir.

Falda akbaba kafası görmek, falına bakılan kişinin etrafı tarafından kabul görmeyeceğine, dışlanacağına işaret eder.

Kahve tabağında akbaba görmek, fal baktıran kişinin yakın çevresinde, akrabalarında veya hane içerisinde düşmanlık eden birine işaret eder. Bu kişi, falı bakılan kimsenin arkasında tuzaklar kuran, fesatlıklar yapan biridir. Kul hakkı yiyen, yalanlar söyleyen ve iftira atarak fal baktıranı zor durumlara düşüren bu kişi yüzünden birçok sıkıntı yaşanabilir. Bir başkası yüzünden canı sıkılan, ayıplanan bu kişinin sabırla ve umutsuzluğa kapılmadan beklemesi ve ilahi adalete güvenmesi gerektiği konusunda uyarılar yapılır.

Falında akbaba çıkan kişiler, sırlarını paylaştıkları insanlara çok dikkat etmeliler. Kötü niyetli insanlar tarafından aldatılmamak ve zor duruma sokmamak için kendilerini korumaya özen göstermeleri gerekmektedir. Olur, olmaz kimselere güvenip söyleyeceğiniz şeylerin size zarar vermesini istemiyorsanız herkese güvenmemeli ve temkinli olmanızda fayda var. Ayrıca bu dönem içerisinde gereksiz ve ani çıkışlar yapmamaya da ayrıca özen göstermelisiniz