Kahve falı bakmanın usta işi bir eylem olduğunu daha önce birçok farklı makalede dile getirdik ancak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Öncesi ve sonrası ile gerçek profesyonellerin işi olan fal bakma eylemine tüm detayları ile birlikte göz atalım istedik. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım…

Kahvenizi yaptıktan sonra fincanlarımıza yavaş bir şekilde doldurmamız ve köpüklenmesini beklememiz gerekiyor. Çok telve ya da az telve konusunda da dikkatli olmanızda fayda var çünkü telvenin fazla olması ya da az olması sembollerin oluşmasını daha sıkıntılı hale getiriyor bu yüzden çok fazla ya da çok az kahve yerine ideal kahve miktarını da belirlemek gerekecektir.

Kahve içerken de dikkatli olmak gerekiyor ve doğru bir kahve falı bakımı için kahvenin hep aynı yerden içilmesi gerekiyor. Bu konuda karşınızdaki kişiyi uyarabilir ve ona birtakım önerilerde bulunabilirsiniz. Telve ne çok sulu ne da kuru olmalıdır, bu yüzden kahvenin tamamının bitirilmesi de büyük bir önem taşıyor. Kahve bittikten sonra fincan ters tutularak kahve tabağı üzerine kapatılır ve bekleme süreci başlar. Bekleme süreci ne zaman sonlanacak diye soracak olursanız eğer fincanın soğuması yeterli olacaktır. Zaman zaman fincanı kontrol ederek bu konuda bilgi edinebilirsiniz. Fincan soğuduktan sonra öncelikli olarak fincana bakmanız gerekiyor ve en son tabağa bakmalısınız. Fal sıralaması bu şekilde karşımıza çıkıyor ve birçok kaynakta da bu şekilde yer aldığını görebiliyoruz.

Şimdi dilerseniz fal öncesi süreci maddeler halinde paylaşalım ve daha akılda kalıcı bir liste hazırlamış olalım.

Kahve Falı Öncesi

  • Fal bakmadan önce işinin bir niyet tutması ve bunu kimseye söylememesi gerekiyor.
  • Fincan, tabağa ters olacak şekilde çevrilmeli ve tutulmalıdır.
  • Fincanı kaldırmak ve fal bakmak için soğumasını beklemek gerekiyor ve en önemli detaylardan bir tanesi de kesinlikle budur.
  • Fal bakmak için önce fincana sonra tabağa bakılmalı ve gerekli yorumlar yapılmalıdır.
  • Telvenin, fal bakmak için yeterli olması gerekiyor. Çok koyu renkli telvelerde fal bakmak daha zor olacaktır bu yüzden mümkün olduğunca açık renkli telveye odaklanılmalıdır.
  • Kahve içerken kişinin devamlı aynı yerden içmesi gerekiyor.
  • Kahve içildikten sonra fincan dibinde kalan telveye herhangi bir şekilde müdahale edilmemelidir. Aksi takdirde bakacağınız fal geçerli olmayacaktır.

Fal ile İlgili Önemli Detaylar

  • Telvenin, fal bakmak için yeterli olması gerekiyor. Çok koyu renkli telvelerde fal bakmak daha zor olacaktır bu yüzden mümkün olduğunca açık renkli telveye odaklanılmalıdır.
  • Kahve içerken kişinin devamlı aynı yerden içmesi gerekiyor.
  • Kahve içildikten sonra fincan dibinde kalan telveye herhangi bir şekilde müdahale edilmemelidir. Aksi takdirde bakacağınız fal geçerli olmayacaktır.

Kahve Falına Nasıl Bakılır?

Fincan sapını baz alarak bir çizgi çizmeniz ve fincanı dört parçaya bölmeniz gerekiyor. Elbette bu çizgi hayali bir çizgi olacaktır ve az önce de söylediğimiz gibi telveye herhangi bir şekilde müdahale etmemelisiniz. Saat yönünde fal bakmanız gerekiyor ve bu da en önemli detaylardan bir tanesidir. Hayali çizgimizin sağ tarafı genellikle olumlu yorumlamalar için ele alınıyor ve buradaki semboller de olumluya işarettir. Çizgi üzerini yorumlarken zaman kavramına da değinebilirsiniz ve bu noktada kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan şeyleri aktarabilirsiniz.

Bu detaylar gerçekten önemli ve bu detaylara hakim olduğunuz takdirde yorumlama yapmanız daha kolay olacak ve falı da gerçekçi hale getirecektir.

Falına bakacağınız kişiden az da olsa bilgi almanızı tavsiye ediyoruz ve bu sayede karşınıza çıkacak olan sembolleri daha doğru ve daha sağlıklı bir şekilde yorumlayabileceksiniz. Dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de sembollerin anlamını tam olarak biliyor olmanızdır. Diğer makalelerimizde bu sembollere yer verdik ve göz atmanız da yine sizlerin lehine olacaktır diye düşünüyoruz.