Kahve falı, yalnızca kadınlar için değil, erkekler için de ilgi çekici eylemlerden bir tanesidir. Kahve keyfi sonrası sohbeti daha eğlenceli hale getirmek adına yapılan tahminler ve yorumlamalar, ilginizi çekecektir. Peki kahve falı bakarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Eğer bu konuda profesyonel bir şekilde ilerlemek ve her şeyi usulüne göre yapmak istiyorsanız, aşağıda bahsi geçen detayları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Gelin hep birlikte bu detaylara göz atalım…

  • Kahve falı konusunda daha profesyonel bir şekilde hareket etmek istiyorsanız eğer kahve yaparken kullanacağınız kahve miktarına da ekstra hassasiyet göstermeniz gerekiyor. Kahve telvesi ne çok yoğun ne de çok az olmalıdır. Belli bir şeklin oluşması ve sizlere fikir vermesi için kahve yapımında da bu detaya dikkat etmeniz gerekiyor. İyi bir fal bakıcısının aynı zamanda iyi bir kahve yapması da önemlidir.
  • İlginç bir bilgi daha verelim ve bu bilgi de kahveyi içecek olan yani fal baktıracak kişi için önem taşıyor. Kahveyi aynı yerden içecek şekilde ağzınıza götürmeli ve bitene kadar da bu şekilde içmeniz gerekiyor. Birçok kaynakta bu bilginin sık sık verildiğini de belirtmekte fayda var.
  • Yine kahve telvesi ile ilgili önemli bir detay var. Telvenin ne çok kuru ne de çok sıvı yani ıslak olması gerekiyor. Bu bağlamda bekleme süresine de ekstra dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
  • Bir ritüelden bahsedeceğiz ve birçok falcı da bunu kusursuz bir şekilde uyguluyor. Kahve tabağı, bardağın üzerine kapatılır ve fincan bir kez olmak kaydı ile tabakla birlikte ters bir şekilde döndürülür. Unutmayın! Tek bir fincan için tek bir dilek hakkınız bulunuyor ve bu da kahve falının olmazsa olmazlarındandır.
  • Fincanı açmak için biraz beklemeniz gerekiyor ve bardağın soğuması da önemli bir detaydır.
  • Soğuma gerçekleştikten sonra bardağı kaldırabilirsiniz ve öncelikli olarak fincandaki fala bakmanız gerekiyor. Sonra ise tabaktaki fala bakabilir ve yorumlayabilirsiniz.
  • Fal bakma eylemini tamamladıktan sonra fincanı kapatmamanız gerekiyor, aksi takdirde falın bozulacağını bilmelisiniz.
  • Fala bakarken de dikkat etmeniz gereken birtakım detaylar var ve bunlardan bir tanesi de bardakta oluşturacağınız hayali bir çizgi olacaktır. Telveyi ikiye bölüp dört parça elde edecek ve yorumlamalarınızı da bu şekilde yapacaksınız.
  • Oluşan şekiller, hayali çizginin üstünde yer alıyorsa eğer iyilikten bahsetmek mümkündür. Oluşan şekiller hayali çizginin altında yer alıyorsa bahsedeceğiniz şeyler olumsuz olacaktır. Profesyonel falcılar bu çizginin çok önemli olduğunu ve hatta falın seyrini değiştirdiğini dile getiriyor. Elbette yorumlayacağınız şekiller de bir anlam ifade ediyor ve hepinizin bildiği basit bir örnek verelim. At murattır gibi bir deyiş söz konusu ve atı andıran bir şekil söz konusu ise yorumlamalarınızı da elbette bu doğrultuda yapacaksınız.
  • Kahve falı bakarken yukarıda da bahsettiğimiz gibi hangi nesnenin, hangi hayvanın ve hangi şeklin neyi simgelediğini ve ifade ettiğini de bilmeniz gerekiyor. Yine yukarıdaki örnekten yola çıkarak bir anlatım gerçekleştirelim: Atı andıran bir şekil karşınıza çıktığı takdirde bunu farklı bir şekilde yorumlamanız mümkün değildir çünkü bu artık kabul edilen bir gerçektir. Buna benzer birçok nesnenin ve şeklin elbette anlamı var ve kahve falı sözlüğünde de bu detaylardan sık sık bahsetmeye çalışacağız. İyi bir falcı olmak istiyorsanız tüm bu detaylara hakim olmalı ve yorumlamalarınızı da buna göre yapmalısınız.