Gezegenlerin çekim gücü üzerinden yapılan değerlendirmeler neticesinde bu çekim gücünün insanları nasıl etkileyeceğini ele alan ve değerlendiren bilim türüne Astroloji adı verilmektedir. Birçok kaynak bu olguyu ne yazık ki yalnızca burçlar olarak ele alıyor ve bu tanımlamanın yetersiz olduğunu da belirtmekte fayda var diye düşünüyoruz. Geçmişten günümüze uzanan etkileyici bir bilim dalı olduğunu söyleyebiliriz ve hali hazırda insanların bu bilim dalına olan ilgisi de bir hayli fazladır. Astroloji, insanların yaşadığı hayatı, elde edecekleri fırsatları, şanslı günlerini ve doğum haritalarınızı gün yüzüne çıkartıyor ve bu konuda gerçeğe yakın bilgiler sunuyor.

Astroloji, geçmiş yıllara baktığımızda çok sayıda medeniyet için güçlü bir bilgi kaynağı olarak da kabul ediliyor. Geleceğe dair bilgiler aktararak insanların hata yapmasını engelleyen ve fikir veren özel bir dünya olduğunu da söyleyebiliriz. Astroloji, bazı kaynaklarda bilim dalı olarak karşılık bulmuyor ve yalnızca basit bir felsefe olarak lanse ediliyor.  Detaylı bir inceleme yaptığınızda kendi içerisinde çok sayıda alt dalı da barındırdığını göreceksiniz. Astroloji ile ilgilenmek her zaman için keyiflidir ve alt dallarına göz attığınızda bunu çok daha iyi anlayacaksınız.

Yaşama yön verme ya da hayatlarınızı değiştirme gibi bir kaygısı yoktur ancak yakın zamanda neler olacağını ya da insan hayatında ne gibi değişikliklerin söz konusu olacağını az da olsa tahmin etmek mümkündür. Şimdi dilerseniz modern zaman ve astroloji başlığı altında günümüzde bu konuya nasıl bakıldığında hep birlikte incelemeye çalışalım.

Modern Zaman ve Astroloji

Günümüz teknolojisi kullanarak astrolojiye bir adım daha yaklaşmak artık mümkün. Yıldız haritası için özel programlar ve uygulamalar bile mevcut ve insanların gösterdiği ilgi de gerçekten muazzam. Ünlü dünyası bu konu ile daha fazla ilgileniyor ve yalnızca kadınlar değil, erkekler de bu konuda oldukça hevesli ve meraklı bir görüntü sergiliyorlar.

Burç yorumları ve astrolojiye dair birçok şey, dijital dünya sayesinde gözler önüne seriliyor ve bu da astrolojiye olan ilgiyi belli oranda arttırmış durumda. Eski yıllarda çok daha zahmetli olan bu konu, şimdilerde daha basit bir hal aldı ve bu da insanları ilgili hale getiren en önemli detaylardan bir tanesidir.

Astrolojinin Tarihçesi

Astroloji, oldukça köklü bir geçmişe sahip ve günümüze ulaşana kadar birçok medeniyet tarafından da ilgi çekici bir konu olarak ele alınmıştır. Babil ve Mısır medeniyeti bu konuda öncü medeniyetlerden bazılarıdır ve astrolojiyi gündelik hayatın birçok noktasında faydalı bir şekilde kullanmayı da başarmışlardır. Çin, Maya ve Yunan medeniyeti de yine bu medeniyetleri takip etmiş ve örnek almanın yanı sıra eldeki verileri güçlendirerek daha profesyonel çalışmalara imza atmışlardır.  

İnsanları anlamanın yanı sıra doğayı ve gökyüzünü anlamak için de yine astrolojiye başvuran birçok medeniyet olduğunu görebiliyoruz.

Hepinizin en çok merak ettiği ve yakından takip ettiği konulardan bir tanesi olan burçlar ise ilk kez M.S 180’li yıllarda Yunan Matematikçi Ptolemy tarafından ele alınmış ve ortaya atılmıştır. Birçok kişi astrolojiye ya da burçlara inanmıyor ve bunun mantıksız olduğunu dile getiriyor ancak profesyonel bir yorumlama ve inceleme doğrultusunda emin olun sizlerin de ilgisini fazlasıyla çekecektir. Burçlar konusu en çok ilgi gören konulardan bir tanesi ve hatta günümüzde basılı yayınların büyük bir kısmı da burç yorumlarına yer veriyor. Bu yorumlamalar sayesinde sizleri nasıl bir sürecin beklediğini ve karşınıza ne gibi şeylerin çıkacağını da tahmin etme fırsatı buluyorsunuz.