Dünyaya gözlerinizi açtığınız anda Ay’ın, gezegenlerin ve güneş’in konumu doğum haritanızı belirliyor. Bir diğer deyişle yıldız haritası olarak bahsetmek de mümkündür. Doğum tarihini bu yüzden önemlidir ve zaten burçlara bağlı olarak da karakteriniz şekilleniyor ve zaten burç yorumları da belli bir temele dayalı olarak yapılmaktadır. Doğum haritası bize birçok farklı detayı aktarıyor ve dilerseniz bu haritanın neleri içerdiğini ve ne anlam ifade ettiğini de hep birlikte inceleyelim.

Doğum Haritası Ne Anlatıyor?

Hangi koşullarda dünyaya geldiğiniz, dünyaya geldiğiniz anda ay’ın hangi konumda olduğu ve gezegenler ile nasıl bir ilişki içerisinde olduğu gibi detaylar, geleceğinize dair bilgiler veriyor ve doğru bir şekilde yorumlandığı takdirde çok fazla detay da ulaşma fırsatına sahipsiniz. Bazılarınıza mantıksız ya da anlamsız gelebilir ancak doğum haritası gerçeğini kabul etmek durumundasınız ve az sonra detayları ele aldığımızda bunu çok daha iyi anlayacak ve bizlere hak vereceksiniz. Doğum haritası, kişilere özeldir ve herkesin kendine ait bir haritası mevcuttur. Doğum tarihi ile birlikte yine doğum saati ve yeri üzerinden yola çıkılarak bir harita belirleniyor ve bu harita kişinin karakteri ve geleceği ile ilgili birçok bilgiyi de bizlere sunuyor. Doğum haritasını tespit etmek mümkün ve bu konuda hizmet veren çok sayıda web sitesi ile birlikte ücretsiz uygulamanın mevcut olduğunu da dile getirmek gerekiyor.

Matematiksel olarak hazırlanan doğum haritalarında güneş, ay ve gezegenlerin konumu profesyonel bir şekilde ele alınıyor ve bununla birlikte aralarındaki açıya kadar tüm detaylar göz önünde bulunduruluyor. Amatörce bir hesaplama ya da planlama durumu söz konusu değildir ve gerçek profesyonellerin işi olduğunu da belirtmekte fayda var diye düşünüyoruz. Bununla birlikte kişi dünyaya gelmeden meydana gelen olaylar da bu haritanın oluşturulmasında önemli bir yere sahiptir. Güneş tutulması ve dolunay da bu haritada pay sahibidir. Astrolojik doğum haritalarının yorumlanmasında Zodyak büyük bir öneme sahip ve burçlar kuşağı olarak da tanımlanmaktadır. Doğum haritası, yükselen burç ile birlikte başlıyor ve 12 alana yayılıyor.

12 Burç 12 Hane

Her eve ait bir hane var ve dilerseniz hangisi neye karşılık geliyor ya da neyi ifade ediyor sorularına da hep birlikte yanıt vermeye çalışalım…

  • Yükselen burç, yani birinci eviniz, çevresel şartlar ile birlikte görünümü etkiliyor ve ifade ediyor.
  • İkinci ev ise maddi konuları değerlendirmenize yardımcı oluyor ve tam olarak parayı ifade ediyor.
  • Üçüncü eve baktığımızda ise yakın çevrenizi ve bu çevre ile olan ilişkilerinizi temsil ediyor.
  • Dördüncü ev ise aile konularını detaylı bir şekilde ele almanıza yardımcı olacaktır.
  • Beşinci eve baktığımızda ise aşkı ve tutkuyu temsil ettiğini görebiliyoruz.
  • Altıncı eve gelindiğinde gündelik hayatı ve sağlık ile ilgili konuları ele aldığını söyleyebiliriz.
  • Yedinci konu ev ve yakın ilişkileri temsil ediyor ve tanımlıyor.
  • Sekizinci hane ise eşiniz ya da kız arkadaşınız ile birlikte çözeceğiniz maddi sorunları ele alıyor.
  • Dokuzuncu hane, sahip olduğunuz inanışı ya da felsefeyi temsil ediyor.
  • Onuncu hane kariyerinize dair detayları sizinle buluşturuyor ve değerlendiriyor.
  • On birinci hane ise sosyal çevreyi ve sahip olduğunuz vizyonu tanımlıyor.
  • Son olarak on ikinci haneye baktığımızda ruhsal durumu ve spiritüel yönlerinizi değerlendirme altına alıyor. Bununla birlikte düşünce yapınız ve olumsuzluklar da bu hanede karşılık buluyor.