Kahve, yalnızca bizim ülkemizde tüketilmiyor ancak ‘’Türk Kahvesi’’ gerçekten özel bir yapıya sahip ve işlenme süreci de yine diğer dünya ülkelerine nazaran daha farklıdır. Türk Kahvesi ritüelinin dünyada ses getirmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi de budur. Kahve falı için doğru kahveyi hazırlamak da bir o kadar önemli ve emin olun kahve pişirirken de dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Peki nedir Türk Kahvesini özel kılan ya da popüler hale getiren şey? En ince öğütülen kahve olma özelliğine sahiptir ve kahvemizi bir adım öne taşıyan detay da budur. Bu sayede lezzetini daha yoğun bir şekilde alabiliyor ve farklı damaklara da hitap etme şansı buluyoruz. Doğru pişirme yöntemleri ile birlikte sizler de kusursuz bir kahve hazırlayabilir ve misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Profesyonel bir şekilde fal bakmak istiyorsanız eğer hazırlayacağınız kahvenin de yine profesyonel bir şekilde pişirilmesi gerekiyor. Çok fazla telve ya da çok az telve ne yazık ki işinize yaramıyor bu yüzden kahve miktarını en doğru şekilde ayarlamanız gerekiyor. Açık renkteki telve, kahve falı bakmak için en doğru renk olacaktır ve zamanla bu konuda da kendinizi geliştireceğinizi düşünüyoruz.

Kahve Falı, Kahve Sohbetlerinin Olmazsa Olmazıdır…

Kahve pişirildikten sonra dibinde kalan tortuya telve adı veriliyor ve kahve falı için de bu telveye ihtiyacımız vardır. Telve üzerinde birtakım şekillerin oluşması ile birlikte fal bakma eylemi de daha sağlıklı bir hal alıyor. Her sembolün ve ifadenin kendi içinde bir anlam taşıdığını da belirtmek gerekiyor ve eğer fal bakmak istiyorsanız bu konuda da ekstra bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Osmanlı Dönemine kadar uzanan kahve falı, bizler için gerçek bir gelenek ve adet haline dönüşmüş durumda. Özellikle kadınlar bu konuda çok daha istekli ve heyecanlı görünüyorlar.

Yapılan sohbetlerden hemen sonra fal bakacak birileri mutlaka çıkıyor ve yorumlamaları ile birlikte sohbetlerimizi daha eğlenceli ve keyifli hale getiriyorlar. Aşk, para, kısmet, ilişkiler, mutsuzluklar, sorunlar ve çok daha fazla detayı kahve falı ile birlikte ortaya koymak mümkündür. Fala inanma, falsız da kalma gibi bir tabiri sizler de mutlaka duymuş olmalısınız. Bize ait olan bu deyiş ile birlikte fala ne kadar önem verdiğimizi de görebiliyoruz. Falda çıkanların kesinlikle gerçekleşeceği gibi bir husus elbette söz konusu değildir ancak yorumlamalar ve değerlendirmeler ile birlikte en azından fikir yürütmek mümkündür. Keyifli bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz ve dilerseniz sizler de bu etkinlikle rol sahibi olabilirsiniz.