Takvimlere baktığınızda birçok farklı ilginç özel günün olduğunu sizler de göreceksiniz ve Dünya Türk Kahvesi Günü de bunlardan bir tanesidir. Belki birçoklarınız daha önce bu özel günü duymamış olabilir ve istedik ki herkesi haberdar edebilim ve bu özel günün anlam ve önemine de birlikte göz atalım. ‘’5 Aralık’’ tarihi bizler için olduğu gibi dünya coğrafyası için de özel bir tarih ve takvimler 5 Aralık’ı gösterdiğinde Dünya Türk Kahvesi Günü kutlanıyor. Bu özel günde firmalar da güzel bir reklam çalışmasına imza atıyor ve ücretsiz kahve ikramı yaparak kendi içeceklerini ve markalarını tanıtma fırsatı buluyorlar. Elbette bu durum her firma için geçerli değil ancak ülkemizde hizmet veren birçok firmanın bu özel günde harekete geçtiğini görebiliyoruz.

‘’International Coffe Organisation’’, yani Uluslar arası Kahve Organizasyonu ise 29 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Bu tarihlerde dünya üzerindeki birçok popüler kahve firması Kahve Gününü kutluyor ve bu firmaların sayısı 78’e ulaşmış durumda. Bize özel bir gün olan Dünya Türk Kahvesi Günü ise 5 Aralık olarak belirlenmiş durumda ve bu tarihte genellikle ülkemizde hizmet veren firmalar aktif bir şekilde karşımıza çıkıyorlar. Çeşitli etkinlik ve organizasyonlar ile birlikte eğlenceli bir gün karşımıza çıkıyor ve firmaların yanı sıra insanlar da bu durumdan fazlasıyla memnun görünüyorlar.

Dünya Türk Kahvesi Gününde Düzenlenen Etkinlikler

Büyük markalar ile birlikte küçük firmalar da bu etkinliğe ve özel güne büyük ilgi gösteriyor. Belli saatler arasında müşterilerine ya da dükkanı ziyaret eden kahve tutkunlarına ücretsiz olarak kahve ikram ediliyor ve yeni tatlar da keşfediliyor. Bu ikramların yanı sıra eğlenceli görüntüler ve gösteriler ile birlikte daha etkileyici bir ambiyans oluşturuluyor. Türk Kahvesine olan ilgiyi arttırmak ve reklam çalışmalarını daha etkileyici bir şekilde gerçekleştirebilmek adına her geçen yıl firmaların bu konuda daha aktif olduklarını da belirtmek isteriz.

Dünya Türk Kahvesi Günü geleneksel bir hal almış durumda ve takvimler 5 Aralık’ı gösterdiğinde coşku başlıyor. Kahvenin bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve daha da önemlisi bu kültürü diğer coğrafyalara da aktarmamız gerekiyor. Bu özel gün ile birlikte biraz olsun ses getirmeyi başardık. Etkinlikler ve kahve ikramları ile birlikte sizler de bu özel günü kutlayabilir ve kahve tutkunuzu perçinleyebilirsiniz.

Türk Kahvesi İnsanımız için Özel Bir Yere Sahip

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kahve içen insanların %77’lik kısmı Türk Kahvesini tercih ediyor ve bu türü gerçekten sevdiklerini dile getiriyorlar. Bazıları bağımlı bazıları ise keyfe keder bir tüketime imza attıklarını söylüyorlar. Türk Kahvesi gerçekten özel bir lezzet ve diğer kahveler ile kıyaslandığında çok sayıda fayda sunduğunu da görebiliyoruz. Hal böyle olunca bu kültürü daha güçlü bir şekilde benimsememiz gerektiğini söyleyebiliriz.

Türk Kahvesi ile birlikte filtre kahve ve cappucino gibi farklı türlerin de insanlar tarafından çok fazla tercih edildiğini belirtmek gerekiyor ancak önceliğin Türk Kahvesine verilmesi bizleri de fazlasıyla mutlu ediyor diyebiliriz. Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde ortalama en az 1 bardak Türk Kahvesi tüketiliyor. Bu sayının arttığı bölgelere baktığımızda ise Ege Bölgesinin listenin en üstünde yer aldığını görebiliyoruz.

Türk Kahvesinin en az tüketildiği ve tercih edildiği bölge ise Doğu Anadolu Bölgesi ve bu bölgede kahve içenlerin sayısının bir hayli az olduğunu da görebiliyoruz. Diğer kahve türleri için de bu durum geçerlidir.