Koç burcunun genel karakteristik özellikleri nelerdir? şanslı sayısı, şanslı günü, anlaşamadığı burçlar ve diğer tüm genel özelliklerin cevabı burada

Grup: Ateş/erkeksi/değişken
Yönetici Gezegen: Mars
Renk: Ateş kırmızı, nar çiçeği
Uğurlu Taş: Pırlanta, yakut, ametist, demir
Şanslı Sayı: 9
Şanslı Gün: Salı
Karşıt Burç: Terazi
Şehirler: Verona, Floransa, Marsilya
Çiçekler: Gelincik, hanımeli, renkli sardunya, lale
Ağaçlar: Selvi, Kara çam

Kişisel Özellikleri

Koç burcu burçlar listesinin ilk burcudur. Koç insanı sade hayat ve minimalist yaşam stilinden zevk alan bir yapıdadır. Koç burcunun başlıca özelliği pozitif bir zeka seviyesi ve yüksek kapasitesidir. Anlık tepkiler gösteren koç burcu bireyi yarım kalan ve çözülmemiş sorunlardan nefret eder.
İnatçı burç olarak bilinen koç burçları, ilginç fikir kurgusu özellikleri ve yeni fikirler ve yaratıcı olmayı sevmelerinden dolayı sıradışı ve ilginç işlerle meşgul olabilirler. Bu onların inatçı yapısından kaynaklı olup olaylara bakışından dolayı adeta uğraştıkları her ne ise onunla inatlaşırcasına mücadele verirler.

Fiziksel Özellikleri

Koç bireyi genellikle uzun yüzlü ve uzun boyludurlar. Kolları ve bacakları kuvvetlidir. Koç'un esmer saçları vardır. İddaalı bakışları bakışlarıyla fark yaratırlar. Dış görünüşlerine özel gösterdiklerinden genellikle sporla içli dışlıdırlar. Güzel gülüşleri ile kişileri etkisi altına alır ve sevilirler.