Kahve falında kaplumbağa görmek tehlikeli bir olayla karşılaşılacağı anlamında yorumlanabilir. Aynı zamanda bu olay karşısında tam da umutlarınızı yitirdiğiniz noktada güzel havadisler alacaksınız.

Maddi Gelecek
Kaplumbağayı maddi açıdan değerlendirmek gerekirse. Kısa sürede maddi olarak ani değişikler yaşayacağınız, koyduğunuz hedefler varsa bunların hızla gerçekleşeceği bir döneme gireceğinizin habercisidir. Bunlar bir ev satın almak veya maddi bir varlık edinmek olabilir. Hatta alacağınız bu ev ile birlikte huzursuzluklardan  tamamen arınarak huzur bulacağınız döneme doğru adım atmış olacaksınız. Kaplumbağa sembolü genel olarak olumlu yorumlanan bir sembol olup eğer bu şekil fincanın üst kısımlarında yer almış ve koyu bir şekilde çıkmışsa beklenilenden daha hızlı gerçekleşeceği anlamına gelir.

Kaplumbağa aynı zamanda sakin bir yaşantının habercisidir. Eğer fal sahibi kişi bu konulardan müzdarip ve hareketlilikten rahatsız oluyor ise falında kaplumbağa sembolü çıkması ile birlikte arzuladığı bu hayata kavuşacaktır.