Fareler sessiz ve küçük olmalarından ötürü insanların yakınlarına gelmelerine karşın kendilerini ustalıkla saklayabilmektedir. Falda fare görmek de hayvanların bu özelliğinden ötürü sinsi arkadaşlara işaret etmektedir. Fal sahipleri farkında olmasalar da yakın arkadaş grupları içerisinde onların kuyusunu kazmaya çalışan ya da arkasından dedikodusunu yapan biri ya da birileri bulunmaktadır. Bu yüzden fal sahiplerinin arkadaşlıklarını gözden geçirip tartmaları gerekmektedir. Özellikle hiç beklemedikleri kişilerden ihanet görebilecek olan fal sahipleri bu gibi durumlara karşın kendilerini hazırlamalıdır.

Farelerin kendilerini saklama özellikleri yine fal sahiplerinin arkadaşlıkları üzerinden yorumlanmaktadır. Falda fare, fal sahiplerinin yüzlerini gizleyen arkadaşlarını temsil etmektedir. Bu kimseler yakın gibi görünerek kişilerin tüm sırlarını öğrenmektedir. Ayrıca bu tip yakın arkadaşlar fal sahiplerini meddi ve manevi olarak da kullanmaktadır. Her halükarda fallarında faren çıkan kişilerin arkadaşlıklarını mutlak surete gözden geçirmeleri gerekmektedir. Aksi hallerde kişilerin üzüleceği sonuçlar ile karlı karşıya kalmaları muhtemeldir.

Falda Fare Görmenin Anlamı Nedir?

Kahve fallarında fare imgesi her zaman tek başına bulunmamaktadır. Bazı kimselerin fallarında yılanlar ile birlikte farelerin görülmesi muhtemeldir. Falda fare simgesi yılan ile birlikte bulunuyorsa, fal sahiplerinin ekstra dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü bu durum, kişilerin alın teri ile kazanmış ya da biriktirmiş oldukları paralarına kötü niyetli kişiler tarafından göz konduğunu göstermektedir. Bireylerin paraları borç olarak da alınabilmektedir direkt çalınabilmektedir de. Fal sahipleri paralarını emniyeti bir yere alarak çalınma riskini bertaraf edebilmektedir. Borç isteme durumu ise ancak arkadaşlıkların gözden geçirilmesinden sonra olumlu şekilde yanıtlanmalıdır.

Fareler küçük hayvanlar olmasına karşın kahve fallarında büyük sıkıntılar olarak yorumlanmaktadır.  Bu nedenden ötürü kahve falında fare görülmesi fare sayısı açısından da önem taşımaktadır. Bir yerine iki farenin görülmesi fal sahiplerinin birden fazla düşmanının etrafında sinsice dolaştığını göstermektedir. Ancak farenin olumlu olarak yorumlandığı durumlar da yok değildir. Bu tip durumların yaşanabilmesi için görünen farelerin ters dönmüş olmaları gerekmektedir. Farelerin fal sahiplerinin arkadaşlarını temsil ettiği söylenmişti. Ters dönmüş olan fareler ise sinsi arkadaşların gerçek yüzlerinin ortaya çıkması şeklinde yorumlanmaktadır.